Välkommen att hyra Våmhus Bygdegård och Wretmanstugan


Bygdegården är belägen i Våmhus som ligger 1,5 mil norr om Mora vid den vackra Orsasjön. Gården kan hyras för kalas, bröllop, konferenser, dans, kurser, utställningar, övernattningar för grupper, borgerliga begravningar m.m. Det finns också möjlighet att hyra plats för husvagn. Vid konferenser kan kaffe med bröd serveras. Piano finns.

För enskilt boende finns Wretmanstugan med 5-6 bäddar. Boulebanor finns också att hyra vid Bygdegården.

I Våmhus finns servicebutik med livsmedel, post, svenska spel, vissa läkemedel samt fiskekort. Vill man spela minigolf finns Myrans minigolf. Under sommaren finns serveringar på Våmåbadets camping och Gammelgården på Sivarsbacken.

Våmhus är välkänt för sina hårkullor och korgmakare. Under sommaren finns hårkulla och korgmakare varje dag på Gammelgården och visar det gedigna hantverket. Våmhus har också vacker natur med många utflyktsmål. Vill man bada finns Våmåbadet som är långgrunt och har en vidsträckt sandstrand.

Mora har många sevärdheter som Zornmuseet, Tomteland, Vasaloppsmuseet m.m. En mil från Våmhus ligger skidcentret Grönklitt och Björnparken. Orsa björnpark är Europas största björnpark men har också andra rovdjur som sibirisk tiger, järv, rödräv, varg och berguv. De senaste tillskotten i parken är isbjörn och leopard!

Våmhus Bygdegård
Kanonvägen 55
792 96 Våmhus
Uthyrningsansvarig:
Marita Bysell
Mobil: 070-544 56 17